Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Σερφάροντας !!!!

Σερφάροντας με τις ώρες στο διαδύκτιο!! μιας και η φύση της δουλειάς που κάνω μου επιτρέπει να έχω αρκετές ελεύθερες ώρες στην διάθεση μου, αφιερώνω αρκετές ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή, ψάχνοντας στο διαδύκτιο, με ακόρεστη δίψα για οτιδήποτε καινούριο πάνω στην μέλισσα .

Χαίρομαι που είμαι σε μια ηλικία (περίπου 40) που μπορώ να παρακολουθώ και να ακολουθώ, όσο προλαβαίνω, την τεχνολογία που με τρομερή ταχύτητα τρέχει και αναπτύσσετε πακγοσμίος. Είμαι λάτρης κάθε καινούριας «πατέντας». Προσπαθώ να καταλάβω πως σκεφτόταν ο μάστορας που την κατασκεύασε και για πιο λόγο έφτασε μέχρι εκεί ! δεν με ενδιαφέρει το χρηματικό κέρδος πάνω σε μια ανακάλυψη ,αλλά η ηθική ικανοποίηση που νιώθεις όταν βλέπεις τους καρπούς των σκέψεων σου να υλοποιούνται ! Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αλλά θα μπορούσα να το αναφέρω και κάτι σαν οργασμικη ικανοποίηση .
Ψάχνοντας λοιπόν μέσα στον λαβύρινθο του παγκόσμιου ιστού, από την μια σελίδα στην άλλη , ανακαλύπτεις ιδέες και σκέψεις ατόμων ( σχεδόν τρελαμένων όπως εμένα) από άλλες πατρίδες και άλλων εποχών.
Από πιτσιρίκια μας μάθαιναν !!!με εργαλείο τα ΜΜΕ !!! ότι οι δυτικοί είναι οι εξελιγμένοι και συνεπώς οι σωστή εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και οι ανατολικοί είναι οι τριτοκοσμικοί, το αποτέλεσμα της στασιμότητας και της αμάθειας. Έτσι μας μεγάλωσαν και μας γαλούχησαν με φροντίδα και αγάπη, για να μας έχουν έτοιμους στα μελλοντικά τους σχέδια !!! αλλά πολλά τα είπα πάλι σήμερα και μάλλον σας κούρασα !!! δεν είμαι και καλός στις φιλοσοφίες και ίσος όχι και τόσο καλός στην μετάδοση των σκέψεων μου, για αυτό σταματάω και ξαναρχίζω την κουβέντα για τα μελισσακια μου !!!
Ψάχνοντας λοιπών ανακάλυψα παρά πολλά blog και sait από συναδέλφους μελισσοκόμους από διάφορα κράτη ! από Νέα Ζηλανδία , Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Αγγλία και από Τουρκία. Μπορώ να πω ότι από Τουρκία δεν το περίμενα να ανακαλύψω τόσα πολλά άτομα που να ασχολούνται με το διαδυκτιο και να τα ενημερώνουν με τόσο πολύ υλικό !!! εμάς αλλά μας έλεγαν για την εξέλιξη και το επίπεδο της Τουρκίας !! στα γρήγορα βρήκα περί τα 60 blog !!! δυστυχώς δεν γνωρίζω καμία τούρκικη λέξη και έτσι δεν μπορώ να διαβάσω και το περιεχόμενο τους, από τις φωτογραφίες όμως και από κάποιες λέξεις με διεθνής ορολογίες καταλαβαίνεις (περίπου )για τι πράγμα αναφέρονται!!!



Στην διεθνή αγορά κατέχουν από τις πρώτες θέσεις παραγωγής και εξαγωγής μελιού . φαντάζομε ότι και οι τιμές τους θα είναι αρκετά δελεαστικές για τους έμπορους και τιποποιητες μελιού. Μια που τα βαφτίσια ενός τέτοιου προϊών θα γίνονται με χωρίς παπά , καλεσμένους και πυροβολισμούς (ίσως και χωρίς βεγγαλικά ). Βέβαια το πιο τραγικό είναι ότι δυστυχώς οι κανόνες ασφάλειας για τα φάρμακα που χρησιμοποιούν δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς . Είναι σαν εμάς δηλαδή πριν 2 χρόνια !!!!!!τόσο πρωτόγονα !!!!
Σε μια έκθεση μελισσοκομική που είχα παρευρεθεί την άνοιξη στην Βουλγαρία, ( θα αναφερθώ άλλη μέρα σε αυτήν την βόλτα) μου είχε κάνει εντύπωση ότι ήταν και 3 εκθέτες τούρκοι με αρκετά προϊόντα δικιά τους κατασκευής. Έλληνας έκθετης δεν υπήρχε κανένας, ίσως να σνομπάρανε το οικονομικό επίπεδο των Βουλγάρων ( η αλήθεια ήταν ότι τα οικονομικά τους δεν ήταν και τόσο καλά ) αλλά μην ξεχνάμε ότι τώρα με την είσοδο τους στην ΕΟΚ θα αλλάξουν αρκετά και εκεί !!!
Οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι δεν μας έβαλαν στην παρέα τους για να χάσουν ! ούτε επειδή μας αγαπούν !
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!

5 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλησπέρα Παντελή,
Μ αυτά που βρήκα στους γείτονες μας έχω πάθει πλάκα. Μ’ αρέσει που δουλεύουν βασιλοτροφεία και χρησιμοποιούν κυψελίδια σύζευξης από φελιζόλ. Βάλε τον καλό σου γείτονα και πήγαινε στο κείμενο:
http://ben-gittim.blogspot.com/2007/11/cumartesi-istanbulda-fuardayiz.html
Και δες τα 5 video δεξιά:
• ANA ARI ÜRETME YÖTEMLERİ
• ARI BİRLEŞTİRME YÖNTEMİ
• GENEL ARICILIK
• SEPET ARI OGULLARI
• SUNİ DÖLLEME
Ari : μέλισσα
Arichi: μελισσοκόμος

chaniabee είπε...

τα εχω δει φιλε Θεοδοση και ειναι ενα απο τα αιτια αυτων που εγραψα !!!! μαλον τους ειχαμε υποτιμηση !!

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΙΝ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΙΟ,ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ 1/3 ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ(ΜΑΣΚΕΣ,ΚΑΠΝΗΣΤΗΡΙΑ,ΣΥΡΜΑΤΑ,ΞΕΣΤΡΑ,ΚΕΡΥΘΡΕΣ ΚΛΠ)
ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΓΕ.
Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:
www.ipekpetek.com.tr

chaniabee είπε...

καλός όρισες φίλε Περικλή από την όμορφη Χίο, στην παρέα μας !! είναι εύκολο να κάνεις αγορές από Τουρκία ? τελωνειακά τι γίνετε είναι ελευθέρα? πες μας πως σας αντιμετωπίζουν οι "καλοί μας γείτονες" ?

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΠΑΝΤΕΛΗ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ, ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ EMAIL & ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ.ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΤΟ ΒΟΥΝΑ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ TORBALI 40 ΧΙΛ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟΙ ΚΕΡΑΝΑΝ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΣΗΜ.ΤΟ ΜΕΛΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ 14ΕΥΡΩ!!!!!!!.ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΞ/ΣΜΟ (300 ΚΕΡΥΘΡΕΣ,2ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΔΕΣ&ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΕΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΓΥΙΟ ΜΟΥ,Ο ΜΕΓΑΛΟΣ 14ΕΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ,ΚΑΠΝΗΣΤΗΡΙΑ,ΣΥΡΜΑΤΑ,ΞΕΣΤΡΑ,ΓΥΡΕΟΠΑΓΙΔΕΣ ΚΛΠ ΑΞΙΑΣ 150ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.
ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΟΝΟ ΦΠΑ 13% ΣΤΟ ΤΙΜ.ΠΛΗΡΩΣΑ 20ΕΥΡΩ.
ΕΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ Νο,ΦΑΧ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ ΣΤΟ 6936930330.
ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...